Quantcast

AM.- Escaldes es converteix en espai de proves tecnològiques de la Fundació ActuaTech i el MIT

La primera prova pilot a Europa del Persuasive Electric Vehicle, que funciona de manera autònoma i ha estat desenvolupat per científics i investigadors del Massachusetts Institute of Technology (MIT), tindrà lloc aquest dissabte al matí a Escades-Engordany, concretament a Vivand. Estarà oberta a tothom i de fet els seus impulsors, entre ells el líder de l'equip del MIT, Kent Larson, respondran les preguntes que puguin tenir els assistents. Aquesta pionera iniciativa, que projecta Andorr dins d'una «imatge de modernitat i noves tecnologies entorn del ciutadà», tal com ha explicat el secretari d'Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, és el primer fruit de l'acord signat entre la Fundació ActuaTech i el Comú d'Escaldes-Engordany.

La formalització del conveni ha tingut lloc aquest divendres al matí al comú escaldenc. Permetrà a la parròquia convertir-se en espai de proves tecnològiques i relacionades amb la innovació científica.  «L’objectiu és que Escaldes esdevingui el centre on desenvolupar aquests projectes, sempre per mirar de millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans així com per ensenyar-los al món», ha destacat la cònsol major, Trini Marín, afegint que quan Missé els va fer la proposta, «no vam dubtar» a acceptar-la.

A la signatura del conveni hi ha estat present el propi Larson, a qui Missé, que també és el president de la Fundació ActuaTech -amb qui tenen establert un conveni de col·laboració-, ha volgut agrair la seva aposta per Andorra. El conveni «estableix un marc de referència i permet regular molts projectes», ha destacat Missé. Pel que fa al vehicle autònom, no ha volgut desvetllar molts detalls. És un projecte que s'integra dins «una cursa de fonts molt llarga» i la prova pilot de demà és «molt modesta», ha explicat. El vehicle té aspecte de bicicleta i només s’ha pogut veure abans en públic a Taiwan.

El que sí que ha avançat Missé és que ja treballen en noves iniciatives per a desenvolupar a la parròquia, algunes de les quals tindran lloc les properes setmanes.