Quantcast

La Cerdanya, 23 de setembre 2016: CAMPANYA PER INCLOURE 'PAYS CATALAN'

L’ajuntament d’Estavar (Alta Cerdanya) ha estat un dels primers de l’Alta Cerdanya i el Capcir a sumar-se a la campanya de col·locar el cartell de ‘Pays Catalan’ a l’entrada de la població, una iniciativa que va engegar el senador i alcalde de El Soler, François Calvet. Després del ple municipal del juliol passat, el consistori va decidir posar el rètol per reivindicar que la nova regió administrativa de l’estat francès inclogui el terme de ‘País Català’, juntament amb Occitània. Altres municipis de l’Alta Cerdanya, com Ur o Angostrina, també s’han sumat a aquesta campanya que s’està portant a terme en diversos punts de la Catalunya Nord.

El batlle d’Estavar ha explicat que els cartells són en francès perquè s’adrecen als visitants ja que, segons ha dit, els veïns de l’Alta Cerdanya ja saben que viuen al País Català. A més, des de l’ajuntament no veuen amb bons ulls que Occitània faci referència a una identitat i una llengua mentre que l’altra denominació que acompanya, Pirineus Mediterrània, es refereixi a una zona geogràfica.
A principis d’octubre s’anunciarà per decret el nom oficial que a partir d’ara tindrà aquesta regió.

Parlen al vídeo: LAURENT LEYGUE, ALCALDE D’ESTAVAR