Quantcast

Pedro Sánchez plantejarà al Comitè Federal seva intenció de formar Govern

Pedro Sánchez estaria disposat a presentar davant el Comitè Federal la possibilitat de superar el bloqueig institucional i postular-se com el candidat alternatiu a un Govern de Rajoy, segons informen fonts de la direcció del Partit a Portugalete

El líder socialista estaria movent peces per sortir reforçat del Comitè del 1 oct . L'avançament de la data de la convocatòria de l'òrgan i una hipotètica consulta a la militància no són decisions preses a la lleugera. Sánchez buscaria així sortir reforçat en aquesta guerra interna que viu el si del seu partit.

L'estratègia que seguiria el secretari general seria la de fer posicionar-se a tots els seus crítics, com Susana Díaz, Guillermo Fernández Vara o Emiliano García-Page, que pretenen que Sánchez reconsideri la seva« no ». I, després d'això, un possible referèndum amb les seves bases.

L'alternativa de Govern passaria per l'acord PSOE-Podem-Ciutadans. No obstant això, la improbable combinació dels partits d'Esglésies i Rivera fa pensar que Sánchez buscaria suports en l'esquerra i en els nacionalistes.