Quantcast

La supercomputació, tema de la conferència inaugural del curs acadèmic de l'UdA el 13 d'octubre

Convidat per l'UdA, el director del Barcelona Supercomputing Center (BSC), Mateo Valero, hi pronunciarà la conferència inaugural del curs acadèmic, titulada 'BSC, un motor para la ciencia', en què parlarà de les tasques científiques que es desenvolupen des d’un dels centres amb més capacitat de càlcul del món. L’acte estarà obert al públic, amb entrada lliure.

Mateo Valero dirigeix el Barcelona Supercomputing Center -Centro Nacional de Supercomputación- des de la seva creació, el 2004. El BSC disposa del superordinador més potent de la península Ibèrica i un dels més potents d’Europa, conegut amb el nom de MareNostrum. Doctor enginyer de telecomunicacions, Valero és també, des del 1983, catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

El curs acadèmic 2016-2017 serà formalment inaugurat pel cap de Govern, Toni Martí, en companyia del rector de l'UdA, Miquel Nicolau, en un acte que inclourà el lliurament de diplomes universitaris del curs passat.