Quantcast

Decretat l'estat d'emergència a Charlotte per les protestes racials

Els dos dies de protestes a Charlotte van esclatar en conèixer la mort del afroamericà Keith Lamont Scott , de 43 anys, a mans d'un policia a l'aparcament d'un edifici d'apartaments. Les manifestacions han provocat escenes de caos i un manifestant ferit greument de bala durant els disturbis. Per això, el governador de Carolina del Nord, McCrory, ha decretat l'estat d'emergència . Això ha suposat el desplegament de les tropes de la Guàrdia Nacional i imposar el toc de queda.

"No podem tolerar la violència, no podem tolerar la destrucció de propietat i no tolerarem els atacs a policies que estan succeint" , va dir McCrory a la CNN després de la declaració de l'estat d'emergència.

El manifestant ferit de bala durant els disturbis es troba en estat crític. Les autoritats afirmen que el tret va ser de civil a civil i no per part de la policia.

La policia va intentar replegar als manifestants llançant gasos lacrimògens i disparant pilotes de goma. Les protestes s'han saldat amb policies ferits, mobiliari urbà destrossat i nombrosos detinguts.