Quantcast

L'Alta Ribagorça, 22 de setembre 2016: EL ROMÀNIC TANCA L'ESTIU AMB UN 40% MÉS DE VISITANTS

Gràcies al bon clima i a les diverses accions promocionals que s’han dut a terme, el centre romànic de la Vall de Boí tanca la temporada d’estiu amb un 40% més de visitant respecte l’any anterior.

Els monestirs més visitats durant la temporada han estat el monestir Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d’Erill la Vall, i el més aclamat Sant Climent de Taüll.

Esdeveniments com el Campionat de Skyruning celebrat a la vall o el nomenament de les falles com a patrimoni immaterial de l’UNESCO han generat una onada de visitants que ha repercutit al centre romànic a augmentar de forma tan considerable les visites.

Un altre factor que ha ajudat a incrementar el nombre de turistes és la indrocucció del maping des de fa dos anys, un seguit de projeccions a l’absis central del monestir de Sant Climent de Taüll per recrear l’estat real dels antics frescs.

Amb un públic molt variat, trobem tres tipus de turista: el visitant de la zona que passa el dia a la vall, el visitant amb estada de dos tres dies i el estiuejant que té una estada d’entre deu a quinze dies. Tot i tenir un clar públic estatal i català, des de fa tres anys el públic francès ha augmentat considerablement. Aquest any s’ha apreciat un augment del turista italià.

Parlen al vídeo: CRISTINA CASTELLÀ, TREBALLADORA CENTRE ROMÀNIC VALL DE BOÍ – JOAN PERALADA, ALCALDE VALL DE BOÍ