Quantcast

El Govern i el Comú d'Escaldes treballen per poder obrir el Museu Thyssen al febrer

El projecte del futur Museu Thyssen, que estarà situat a l'antic hotel Valira, avança al ritme previst. Aquest dijous la ministra de Cultura, Olga Gelabert, ha mantingut una reunió amb els cònsols d'Escaldes-Engordany, Trini Marín i Marc Calvet, per concretar diversos aspectes de la iniciativa. Tal com ha explicat Calvet a l'ANA, s'ha acordat que el Govern es farà càrrec en un primer moment del subministrament de les entrades del museu, a banda de sufragar les obres de condicionament i del personal necessari per al seu funcionament. En aquest sentit, tal com ha informat el Govern, ja s'ha traspassat el pressupost necessari, que ascendeix a 200.000 euros.

Per la seva banda, des del Comú -que assumeix el lloguer dels espais- també s'ha fet càrrec de la senyalització i embelliment de les vies de la parròquia que arriben fins al museu, i han modificat l'accés a l'aparcament de la plaça de l'Església per poder construir l'entrada al centre.

D'altra banda, durant la reunió entre la ministra i els cònsols també s'ha acordat rebre els propietaris de Casa Ribot, l'immoble més antic del país que està en perill d'ensorrament, per tractar el procediment per dur a terme la seva restauració al més aviat possible. El cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Marc Calvet, ha explicat que l'objectiu és demanar a la propietat que faci la sol·licitud per obtenir una subvenció per dur a terme els treballs.

En aquest sentit, Calvet ha lamentat l'actitud dels propietaris, perquè ja fa 10 anys que se'ls va informar dels passos a seguir i, en canvi, han volgut atribuir la responsabilitat a l'administració. Calvet ha volgut deixar clar que «tots els privats han de seguir les mateixes regles del joc», i que per tant l'administració pública no es pot fer càrrec de les obres, tot recordant que hi ha mecanismes per poder-se a acollir a subvencions. A més, el cònsol ha apuntat que si no se'n poden fer càrrec, la solució passa per donar l'immoble a l'Estat.