Quantcast

L'Alta Ribagorça, 21 de setembre 2016: BARRUERA ORGANITZA UN CURS DE GOSSOS D'ATURA

Des de dilluns a Barruera s’està duent a terme un curs sobre gossos d’atura. Aquest tipus de cursos són més usuals al nord del país sobretot en les zones del País Basc, on la figura del gos pastor encara se li atorga molta importància.

L’objectiu del curs és ensenyar als pastors diverses tècniques per educar als seus gossos a treballar amb ramats d’oví i boví. El curs és introductori, ja que l’animal tarda uns dos mesos a assolir els coneixementes i el ramat s’ha d’habituar a la presència del gos.

Amb una participació de més de deu persones, aquesta iniciativa va ser una proposta per a complementar la fira de Barruera. Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de la Vall de Boí i l’associació de veïns del poble s’ha pogut realitzar aquest curs tan singular.

Durant la fira de Barruera que se celebrarà el diumenge 25 de setembre es podran veure algunes demostracions dels pastors que han realitzat el curs.

Parlen al vídeo: RAMÓN JORDANA, RAMADER I ORGANITZADOR CURS GOSSOS D’ATURA – ALEJANDRO YBARRA, RAMADER I DOCENT CURS GOSSOS D’ATURA – JOAN PERELADA, ALCALDE VALL DE BOÍ