Quantcast

Una dona drogada pel seu exmarit, primer cas de burundanga a Espanya

Una dona de 36 anys va anar fa mesos a l'hospital Son Espases, Palma de Mallorca, confusa, amb les pupil·les dilatades i caminant de manera inestable. Es va iniciar el protocol d'actuació per a detecció de drogues . Ara es coneix que va donar positiu en escopolamina , nom tècnic de la burundanga.

L'endemà passat d'acudir a urgències, la seva exmarit va confessar-li la substància a la beguda de la seva ex parella. A més, va explicar com va aconseguir la substància química a través d'internet. La dona va rebutjar les anàlisis per comprovar si havia estat intoxicada de forma continuada.

Aquest primer cas a Espanya de burundanga ho ha donat a conèixer 'Medicina Clínica', aportant els detalls de l'anàlisi. Per poder detectar aquesta droga es va dur a terme un procés químic, denominat cromatografia de gasos acoblada a espectrometria de masses, ja que pels procediments normals no es pot detectar.

L'escopolamina només es pot detectar unes sis hores després de ser ingerida. Per aquesta raó, és complicat saber qui han estat intoxicats amb aquesta substància ja que acudeixen als serveis sanitaris quan ja no es pot identificar.

La policia ha començat a investigar aquest cas però no pretén alarmar la societat ja que creuen que es tracta d'un supòsit aïllat. Els anteriors estudis no han diagnosticat aquest tipus de substància tòxica.