Quantcast

Comencen els tràmits per celebrar el 150 aniversari del naixement de Blasco Ibáñez.

Després de la reunió, Glòria Tello ha assenyalat que "des de la Regidoria, com a dipositaris del llegat de Vicente Blasco Ibáñez, hem assumit al costat de la Fundació el compromís de liderar totes les accions encaminades a commemorar una celebració tan destacada com el 150 aniversari d'un dels nostres escriptors més il·lustres ".

En la trobada, s'ha acordat que el Ajuntament de cursar una invitació a les principals institucions polítiques i culturals valencianes perquè se sumin a la proposta de celebració . La responsable de Cultura ha subratllat que "la idea és obtenir una àmplia representació social i cultural per poder configurar un grup de treball que coordini les diferents iniciatives que ja estan proposant diversos agents culturals, tant públics com privats. Blasco Ibáñez ha estat una de les figures més rellevants de la literatura i la vida valenciana es i volem aprofitar aquest 150 aniversari per difondre la seva figura i el seu llegat ".

la Fundació d'Estudis Blasco Ibáñez va donar < / strong> en el seu moment al consistori el llegat de l'escriptor , que conforma gran part del contingut científic i testimonial conservat a la Casa Museu. L'edifici, un dels més emblemàtics dels Poblats Marítims, va ser la residència d'estiu de Blasco Ibáñez i actualment alberga material literari, objectes i la biblioteca personal de l'escriptor.