Quantcast
lunes, 23 mayo 2022 20:24

Polémica victoria del Sevilla

El derbi entre Sevilla i Betis no va decebre. Durant els primers quaranta-cinc minuts, la tensió va ser el màxim comú de la trobada. El Betis va jugar al límit del reglament, l'àrbitre Estrada Fernández va mostrar únicament cinc targetes, tres a l'equip verd-i dos als sevillistes (i van poder ser bastants més, ja que van poder veure la segona cartolina Piccini, Nasri o Pezzella). Però no només el futbol físic va eclipsar la primera part, també la manca de precisió de tots dos conjunts. Si algun dels dos va proposar una mica més va ser el de Sampaoli, però la dada de les pèrdues de pilotes va ser revelador: 44 pilotes en els primers 22 minuts

En el segon temps les revolucions van pujar encara més si cap. Nasri va llançar un lliure indirecte a l'àrea que va trobar la rematada del seu company Gabriel Mercat, i amb la col·laboració d'Adam, que es va quedar a mitja sortida i va encaixar el primer i únic gol del partit.

el Betis va reaccionar, va deixar de banda el conformisme i amb prou feines uns minuts després, la convinación letal entre Joaquín (que va picar la pilota cap a dins de l'àrea), Rubén Castro (que rebria per assistir a passada de la mort) i Alex Alegria, que anotaria el gol de l'empat. L'acció no només va ser legal, sinó preciosa. Però l'assistent d'Estrada Fernández va aixecar la bandera, anul·lant d'una jugada completament legal. Ningú del Betis va protestar. Fins que va arribar el moment de la compareixença de Gustavo Poyet en roda de premsa i el col·loqui de queixes contra l'estament arbitral (amb ordinador portàtil en mà per mostrar la jugada polèmica) va ser de categoria:

"Van veure la jugada? Espero que escriguin d'això. En un partit d'aquestes característiques aquestes jugades són clau. la setmana passada va passar una cosa semblant. Deixin d'escriure ximpleries, jo sóc honest. Siguin vostès honestos. Quan la jugada és dubtosa jo vaig amb l'àrbitre, però quan és tan clar no. Van cinc partits de Lliga i ja estic fart, cal anar amb compte ". El tècnic bètic va insistir : "He de anar amb compte amb el que dic perquè ja van moltes d'àrbitres. Aquestes coses defineixen campionats, el dia a dia, la meva feina, el que la gent va a dir sobre el partit. no et pots inventar coses. la setmana passada va ser la mà, un penal que no ens van xiular … són moltes. al final el culpable sóc jo, però cal parar, són massa ". Així va concloure el derbi sevillà més "sudamericanizado". El partit va ser una exhibició de tensió, futbol físic, protestes, polèmica, i rodes de premsa incendiàries. Un River-Boca importat a la península ibèrica.