Quantcast

Tret de sortida a les negociacions per la signatura dels CDIs amb Be'lgica i els Pai'sos Baixos

El primer ministre de Be'lgica, Charles Michel, ha mostrat intere's per l’estat de les negociacions d'Andorra amb la Unio' Europea. El cap de Govern l’ha posat al corrent de les converses que s’estan duent a terme, tant en el marc institucional compartit amb Mo'naco i San Marino com la negociacio' unilateral en mate'ria de lliure circulacio' de mercaderies. Martí tambe' ha explicat al seu homo'leg belga els avenc'os en transpare'ncia fiscal tant en el marc europeu com davant l’OCDE.

De la mateixa manera, fruit de la reunio' bilateral mantinguda ahir entre el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya i el ministre homo'leg als Pai'sos Baixos, Bert Koenders, el Govern holande's ha fet pu'blic avui que els dos estats iniciaran pro'ximament les negociacions per a la signatura d’un Conveni de No Doble Imposicio' (CDI).

Antoni Marti' ha coincidit amb el president de Colo'mbia, Juan Manuel Santos, al qual ha felicitat per el recent acord de pau entre el Govern d’aquest pai's i les FARC-EP i li ha desitjat e'xit de cara al plebiscit del 2 d’octubre. Ambdo's mandataris han celebrat la bona coordinacio' entre Colo'mbia i Andorra per la preparacio' de la ministerial d’Educacio' en el marc de la Cimera Iberoamericana.

El cap de Govern, Antoni Marti', tambe' ha assistit aquest dimecres a diferents reunions d’alt nivell relatives a aspectes de sostenibilitat i a l’entrada en vigor de l’Acord de Pari's sobre Canvi Clima'tic que estableix mesures per a la reduccio' de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. Tambe' ha estat present en les reunions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides. Durant la tarda assistira' a la segona jornada de sessio' del Debat General de l’Assemblea.

Per la seva banda, Saboya ha participat en l’esmorzar de treball dels ministres d’Afers Exteriors iberoamericans, els quals han valorat molt positivament la celebracio' de la sectorial d’educacio' en el marc de la Cimera Iberoamericana que ha tingut lloc a Andorra aquest mes de setembre, per l’oportunitat que ha brindat per establir sine'rgies i impulsar diferents col·laboracions. Esta' previst que Saboya es trobi amb el director executiu de l’Oficina per a la lluita contra el terrorisme de les Nacions Unides, Jean Paul Laborde. El ministre Saboya tambe' ha pogut reunir-se amb els seus homo'legs a Qatar, Hamad bin Al Thani, i El Salvador, Hugo Marti'nez, amb els quals han tractat temes d’intere's comu'.