Quantcast

Troben restes d'ADN de Pablo Ibar en l'escena del crim

Pablo Ibar va ser acusat per un triple assassinat el 1994 a la ciutat de Miramar, Florida (EUA). Des de 1994 es troba a la presó, l'any 2000 va ser enviat al corredor de la mort i no va ser fins al passat mes de febrer quan el jutge, després de tres apel·lacions, va retirar la pena de mort. Després d'analitzar ADN i empremtes trobades en l'escena del crim, les quals no coincideixen amb Ibar, ara la Fiscalia vol presentar com a prova unes restes d'ADN trobats en una samarreta a l'exterior de la casa d'una de les víctimes. Aquestes restes relacionarien a Pablo Ibar amb el crim.

La Fiscalia va sol·licitar una mostra d'ADN a Pablo Ibar per comparar amb les restes trobades. Els resultats de la prova coincideixen parcialment amb l'ADN d'Ibar , tal com explica l'advocat de l'espanyol.

La Associació Pablo Ibar creu que les proves trobades per part de la Fiscalia no són concloents ja que "en el judici conjunt d'Ibar amb el co-acusat Seth Peñalver de 1997, l'estat va presentar proves d'ADN procedents de la mateixa samarreta que excloïen Ibar" , explica l'Associació en el comunicat emès ahir.

L'Associació diu que aquestes restes d'ADN trobats ara a la samarreta, que porta 22 anys al laboratori, "podrien haver estat transferits de la roba o d'altres articles que es van requisar al propi Ibar en el moment de la seva detenció o de la casa en què vivia ".

el nou judici a Pablo Ibar se celebrarà l'any que, de moment es desconeix la data exacta.