Quantcast

La Cerdanya, 19 de setembre 2016: SIGNATURES PER SALVAR EL CÉRVOL 'LLIVI'

Un dels temes més comentats d’aquest cap de setmana l’ha protagonitzat aquest cérvol, que dissabte es va refugiar dels caçadors en un balcó d’un apartament cèntric de Llívia. Diversos mitjans de comunicació i les xarxes socials s’han fet ressò de l’aventura d’aquest animal, que ja han batejat amb el nom de ‘Llivi’. L’alcalde de Llívia, Elies Nova, ha engegat una campanya a internet on demana signatures perquè l’àrea de Medi Ambient del Govern l’exclogui dels permisos de caça i proposa una moció d’indult per salvar-li la vida. Aquest dilluns al migdia la campanya “Salvem en Llivi” ja havia recollit més 260 signatures a través del portal Change.org.

El cérvol, d’entre 4 i 5 anys, va saltar al balcó quan fugia d’una batuda de caçadors. Després de rebre l’impacte d’un dard tranquil·litzant, l’animal va fugir. Finalment, els agents rurals el van trobar adormit i el van alliberar al bosc.

Tot i la campanya per salvar l’animal, els permisos de caça que atorga l’àrea de Medi Ambient del departament de Territori i Sostenibilitat no són per exemplars concrets sinó per tots els animals de la mateixa espècie i, per tant, és molt difícil que es pugui distingir en ‘Llivi’ d'altres exemplars de la mateixa edat.