Quantcast

La Cerdanya, 19 de setembre 2016: FESTA CATALANA A LA GUINGUETA D'IX

La Guingueta d’Ix (Alta Cerdanya) ha acollit aquest dissabte la primera Festa Catalana amb l’objectiu de donar a conèixer les tradicions de Catalunya als veïns i visitants. Durant tot el dia, s’han organitzat diverses activitats, com ara sardanes, una exhibició dels Falcons de Vilafranca o la cercavila de gegants i grallers d’Alp i de Queixans, que han recorregut els carrers del nucli urbà fins davant l’ajuntament. La localitat ja havia organitzat actes relacionats amb la cultura i els costums catalans però és la primera vegada que programa una jornada festiva d’aquestes característiques.

El dia també ha comptat amb un dinar, danses folklòriques, cantada d’havaneres a càrrec dels Mariners del Canigó i un correfoc nocturn. També s’han col·locat algunes parades de productes artesans, embotits i formatges al carrer comercial de la localitat. Durant la jornada, s’ha inaugurat la font del País Català, que s’ha instal·lat just davant del consistori. Veient la bona acollida que ha tingut la iniciativa, des de l’ajuntament de la Guingueta d’Ix aposten per mantenir la Festa Catalana i que es pugui celebrar cada any.

Parlen al vídeo: JEAN-JACQUES FORTUNY, ALCALDE DE LA GUINGUETA D’IX