Quantcast

Un enginyer decideix operar-se a si mateix després de quinze anys esperant a ser intervingut

L'enginyer britànic Graham Smith ha creat les seves pròpies eines per "auto-operar-se". Ho va fer davant la desesperació de tants mesos en una llista d'espera. En una operació quinze anys enrere, els metges van deixar en el seu estómac un tros de niló. Els dolors li feien anar encorbat i donar suport al cos cap a l'esquerra. Però al no suposar un risc per a la salut, segons els experts, l'home va continuar amb la seva vida normal.

Segons explica a la cadena britànica BBC ," primer va intentar fer-ho per la via normal ". Però, a l'agreujar el problema, va decidir prendre el control de la situació. Amb les eines de titani del seu amic dentista, va desfer els nusos de sutura de l'anterior operació i va extreure els 8 mil·límetres que contenia en el seu intestí. "Al principi, hi va haver una mica de sang, però jo estava segur del que estava fent", explica.

Ara afirma ser un home nou. No obstant això, no recomana seguir el seu exemple. "Sóc un enginyer especialista. Faig treballs la gent no pot fer, però no sóc un cirurgià així que no intenti això en a casa", afegeix. Després de l'operació, l'Hospital Aintree de Liverpool està en contacte amb Smith per aconsellar sobre les cures postoperatòries.

Des de l' Col·legi Oficial de Cirurgians del Regne Unit rebutgen els procediments quirúrgics d'aquest tipus. En un comunicat adverteixen que "si s'intenta fer la autocirugía sense formació quirúrgica, hi ha un alt risc que el procediment pugui anar malament, o danyar una altra part del cos. També hi ha una gran possibilitat d'infecció".