Quantcast

Jover nega que hi hagi hagut més problemes dels habituals en el servei de bus escolar

El ministre d'Educació, preguntat sobre les queixes que ha expressat l'Associació de Pares de l'Escola Andorrana, ha explicat que enguany no hi ha hagut més problemes dels habituals, i que l'optimització dels recursos s'ha anat fent al llarg dels darrers anys, un fet que ha permès fins i tot fer millores substancials del servei. En aquest sentit, ha citat la possibilitat de renovar automàticament el passi del bus lliure i la renovació via online pel que fa al transport segregat.

Així, Eric Jover ha celebrat que s'hagi aconseguit un estalvi de mig milió d'euros, i ha explicat que s'estan fent alguns esforços més enllà del que preveuen els reglaments, com ara el fet d'acceptar sol·licituds fora de termini -enguany se'n van rebre fins a 300- o donar igualment servei a una parada en nucli urbà encara que no s'arribi al mínim de cinc estudiants.

Per tot plegat, el ministre considera que es tracta d'una situació que «s'ha magnificat molt» i de «manera interessada per desgastar el Govern». De fet, ha assegurat que s'ha fet una ronda de contactes amb les diferents associacions de pares i que no van expressar les preocupacions que posteriorment s'han fet públiques, relacionades amb la durada dels trajectes i el nombre d'alumnes per autobús. Amb tot, el ministre ha dit que «això no vol dir que haguem de caure en falsos triomfalismes», de manera que reconeix que sempre hi ha incidències «i el que hem de fer és solucionar-les el més ràpidament possible».