Quantcast

El Govern confia implementar el servei de lloguer de bicicletes elèctriques el 2017

Aprofitant la celebració del Dia Mundial de la Mobilitat Sostenible, el proper dijous 22 de setembre, el Govern, els set comuns, l'Automòbil Club Andorra i FEDA signaran un pacte per començar a treballar “de forma seria” per implementar l'ús de la bicicleta elèctrica amb la concessió d'una xarxa de lloguer que confien tenir enllestida l'any 2017. Així ho ha explicat aquest dissabte al matí la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, durant la celebració de la Jornada de la Mobilitat Elèctrica 2016.

Després de la prova pilot del servei 'Pedaland' durant l'estiu del 2014, aquest projecte havia quedat paralitzat i les institucions treballen ara per poder donar-li un nou impuls i que es puguin veure bicicletes elèctriques al país, “com a mínim al centre urbà”, segons la ministra.

La Jornada de la Mobilitat Elèctrica està organitzada per l'Automòbil Club i patrocinada per FEDA, el Comú d'Andorra la Vella i Crèdit Andorrà, amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania de la importància de la mobilitat sostenible. El president de l'Automòbil Club, Enric Pujal, s'ha mostrat satisfet per l'èxit d'implicació d'aquesta tercera edició que compta amb una desena de concessionaris que posen els seus vehicles a disposició dels assistents perquè els puguin provar en exclusiva i comprovar els seus avantatges. La voluntat de l'Automòbil Club és donar suport a qualsevol acció que es pugui emprendre perquè Andorra sigui un país capdavanter amb la mobilitat elèctrica i les energies renovables.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, ha insistit en la necessitat de trencar amb alguns tòpics que consideren que Andorra no és l'espai idoni per als vehicles elèctrics pel fred i l'orografia, i ha assegurat que no és cert, ja que “aquests vehicles estan molt ben adaptats als trajectes nacionals”. Pel que fa als punts de recàrrega, ha recordat que amb els que hi ha previst instal·lar hi haurà una densitat de punts superior a la dels països veïns.