Quantcast

Alt Urgell, 16 de setembre 2016: JORNADA TÈCNICA DE CONTROL DEL SENECI DEL CAP

La Seu d’Urgell ha acollit aquest divendres una jornada tècnica per analitzar l’expansió del seneci del cap i debatre’n les mesures de control.
Els actes han tingut lloc al Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu, CETAP, al llarg del matí. La cloenda de la jornada s’ha fet amb una visita al camp per identificar la planta i conèixer els factors que n’afavoreixen l’expansió.
La presentació de la jornada ha anat a càrrec del vicepresident de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Francesc Viaplana, i del director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Marc Garriga.

En una de les ponències s’ha parlat del cas del seneci del cap a Andorra, la seva evolució, les accions que s’han emprès i els primers resultats obtinguts L’exposició del tema l’ha fet la cap de la unitat de Paisatge, Biodiversitat i Avaluació ambiental del Govern d’Andorra, Anna Moles, i el cap de la unitat de Medi Biòtic del CENMA, de l’Institut d’Estudis Andorrans.

El seneci del cap és una planta invasora que va ser introduïda a Europa des de Sud-àfrica i que va entrar al Pirineu per la Cerdanya l’any 1986 fins a acabar instal·lant-se per tot l’Alt Urgell i Andorra, a més de detectar-se’n un important increment, els últims anys, al Pallars Sobirà.

Els organitzadors de la jornada han estat el Parc Natural de l’Alt Pirineu, del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, el Govern d’Andorra i l’Institut d’Estudis Andorrans.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, VICEPRESIDENT DE MEDI AMBIENT DEL CONSELL COMARCAL DE L'ALT URGELL – ANNA MOLES, CAP UNITAT BIODIVERSITAT GOVERN D'ANDORRA – BENJAMÍN KOMAC, CAP UNITAT MEDI BIÒTIC CENMA ANDORRA