Quantcast

Experts en mobilitat sostenible consideren Andorra el lloc idoni per implantar el vehicle elèctric

La Jornada de la Mobilitat Elèctrica, emmarcada dins la Setmana europea de mobilitat sostenible i segura, ha arrencat aquest divendres amb un seguit de ponències que pretenen conscienciar la ciutadania dels avantatges del vehicle elèctric i la seva accelerada introducció en la societat.

El primer pilot a fer el Dakar amb un cotxe 100% elèctric, Albert Bosch, ha estat el primer ha explicar la seva experiència dins el món de la mobilitat sostenible, i s'ha mostrat convençut que quan hi ha necessitat i possibilitat, els canvis estan assegurats. En aquest sentit, creu que “el cotxe elèctric ens obrirà la porta a un canvi real del paradigma de la mobilitat”, i no canviarà sols la mobilitat sinó la manera de viure per factors com l'augment accelerat dels punts de càrrega, de l'autonomia, de l'efecte social, de la varietat de models, i de la regulació. Bosch assegura que es regularà perquè la necessitat serà extrema, ja que “a Europa cada any moren 400.000 persones per contaminació i 26.000 per accidents de trànsit”.

Tant Bosch com el director general de Volta Motorbikes, Marc Barceló, i el director de vehicles elèctrics de Nissan, Javier Redondo, han coincidit a destacar que Andorra és el lloc idoni per implantar el vehicle elèctric per l'extensió del país, l'entorn urbà i la densitat de població, i han volgut fer menció a la importància del suport de les administracions andorranes i de les ajudes públiques que s'han posat en marxa.

Barceló està convençut que a mesura que la gent vegi vehicles elèctrics i que les grans marques facin publicitat dels seus avantatges, la gent estarà més convençuda i agafarà més força. Per la seva banda, Redondo ha considerat el vehicle elèctric la resposta a reptes com la cura del medi ambient, la dependència energètica i la salut pública.

La Jornada de la Mobilitat Elèctrica seguirà aquest dissabte amb una àmplia programació d'activitats entre les nou del matí i les nou de la nit al Parc Central.