Quantcast

AV.-Martí es mostra tranquil per l'aparició d'Andorra a l'esborrany de la UE de paradisos fiscals.

La llista elaborada en funció dels lligams econòmics dels països amb la Unió Europea, així com la transparència i l'intercanvi d'informació, entre els quals també s'inclou el fet de disposar de règims tributaris preferents. En el cas andorrà, la UE va assenyalar que la transparència i el règim tributari preferent eren els dos principals problemes. Per això, Martí ha aclarit aquest divendres que no hi ha cap «inquietud» per part de l'executiu respecte a aquesta decisió, ja que s'han pres les mesures pertinents per regular els aspectes comentats per la llista, que es va elaborar en una avaluació realitzada el 2013.

Segons Martí, el conveni amb l'OCDE i les altres mesures realitzades pel Govern han servit per generar un entorn de transparència, que permetrà modificar la decisió de la Comissió en aquesta llista, tot i això, el cap de govern també ha recordat que aquesta informació prové d'una avaluació realitzada fa tres anys i que «ha passat molta aigua sota el pont» d'ençà que es va fer i es mostra convençut que en la pròxima avaluació l'any vinent no hi haurà cap problema «l'important és que hi ha un rumb marcat i cal no torçar-se».

A més, Martí està obert a poder canviar la Llei de societats, que contempla un règim especial amb deduccions del 80%, un dels punts remarcats per la UE i que el Govern s'està plantejant modificar per tal d'acoblar-se millor als paradigmes europeus, tanmateix, Martí ha destacat que pel que fa a tota la resta «complim» i que en matèria fiscal Andorra disposa d'una fiscalitat «homologable».