Quantcast

Rita Barberá cobrará 2.300 euros más cuando pase al Grupo Mixto del Senado

Rita Barberá cobrarà 2.300 euros més quan passi a formar part del Grup Mixt . Aquest dimecres, l'exalcaldessa de València deixava la seva militància en el Partit Popular, però no el seu escó al Senat, per la qual cosa començarà a rebre aquesta assignació més el seu sou normal, és a dir, ingressarà gairebé 7.000 euros al mes.

Tots els grups del Senat reben una subvenció mensual per a despeses de funcionament segons el nombre de parlamentaris que tenen. Per exemple, el PP rep en aquesta legislatura uns 3.130.000 en tot l'any, el PSOE 1.370.000 i Units Podem, una mica més de mig milió.

A l'Grup Mixt li corresponen uns 39.400 euros mensuals , pel que es reparteix de manera proporcional entre els seus 16 senadors, de 10 partits diferents. Amb un senador més, la quantia queda en 2.300 euros al mes. Aquest ingrés es sumarà als 4.635 euros que l'exalcaldessa ja cobra. El que significa un total de gairebé 7.000 euros.

Barberà havia estat designada senadora per les Corts Valencianes el 22 de juliol de 2015, però va renovar el mandat dues vegades després de la celebració de les eleccions generals de desembre i de juny. El proper 27 de setembre se celebrarà el primer Ple de la nova legislatura.