Quantcast

Grans errors que han comès els futbolistes en les xarxes socials

Ningú està lliure de ficar la pota en les xarxes socials. El 92% dels internautes té perfil en almenys una xarxa social, i el 70% ho fa en tres d'elles com a mínim. A més, de mitjana, vam passar 1 hora i 49 minuts al dia connectats a Internet actualitzant o llegint en les nostres xarxes socials, el que suposa que, de tot el temps que estem desperts al dia, el 10% aproximadament el dediquem a utilitzar aquestes eines.

en passar tant de temps enganxats a Facebook, Twitter, Instagram … és normal que es cometin errors en utilitzar aquestes plataformes. No hauria de ser alguna cosa pel que deixem d'utilitzar-les o que ens produeixi por a elles, sinó que hauríem de desmitificar l'error en les xarxes socials i assumir que el cometrem. De fet, el 99% dels usuaris ho fa.

Els famosos tampoc estan lliures de ficar la pota en les xarxes socials. De fet, molts d'ells ho han fet i alguns han sortit airosos de la situació i altres han provocat autèntiques crisi 2.0, sobretot aquells sobre els quals hi ha una major exposició mediàtica.

És el cas dels futbolistes , que compten amb milions de seguidors a les xarxes socials i els moviments en elles són revisats amb lupa tant pels seus followers com pels dels equips rivals, per riure-se'n.

per desmitificar la fallada en les xarxes socials i aprendre de forma divertida a través d'exemples, el periodista expert en xarxes socials Manuel Moreno ha recopilat en el seu llibre Jo també la lie bruna a Internet < / em>, que va ser publicat el 13 de setembre, més de 100 anècdotes i situacions curioses que van portar als seus protagonistes a ficar la pota a Facebook, Twitter i Instagram. D'elles, algunes han estat protagonitzades per futbolistes i, com a avançament del llibre, aquí te les portem.

1. Sergio Ramos . El jugador del Reial Madrid ha protagonitzat nombrosos relliscades en les xarxes socials. Des dir en elles que jugava de "mig retardat" fins animar les jugadores de waterpolo de la selecció espanyola perquè guanyessin un partit que s'havia celebrat 20 dies abans, passant per confondre Las Vegas amb Nova York en compartir una fotografia amb els seus seguidors.

2. Iker Casillas . Utilitza les xarxes socials sense pèls a la llengua, i si ha de insultar un usuari per ficar-se amb el seu fill, ho fa, com quan va trucar "fill de la gran puta" a un usuari d'Instagram. Les seves xarxes són un exemple de proximitat amb els seus seguidors, en elles publica imatges de la seva vida professional i personal, però de tant en tant, deixa sortir el seu caràcter en elles.

3. Sergi Guardiola . El futbolista va ser acomiadat pel FC Barcelona hores després de ser contractat. Anys enrere, havia tuitejat el seu odi cap a la institució blaugrana. No és l'únic al que li ha passat un cas similar: Julio Rei va tuitejar fa anys "Puta Riazor" i posteriorment va ser contractat per l'Esportiu de La Corunya, encara que el seu contracte va ser rescindit hores més tard en conèixer el contingut del seu tuit.

4. Guti . L'exfutbolista va contestar a una sèrie de comentaris en català que ell no entenia "polonès", el que va generar molta controvèrsia i l'enuig d'alguns usuaris en les xarxes socials.

5. Santiago Cañizares . L'exporter del València va pujar a les seves xarxes socials una fotografia de la seva dona mentre era a la dutxa, encara que va argumentar que ell no havia estat sinó la seva filla petita mentre trastejava amb el seu telèfon mòbil.

6. Falcao . El futbolista va avançar a Twitter el seu fitxatge pel Reial Madrid, però minuts després va esborrar el missatge i … finalment, mai va passar a formar part de la plantilla blanca.

< img src = "http://www.que.es/archivos/201609/falcao_n-XxXx80-1.jpg" />

Explicacions més detallades de cada cas i moltes altres històries més en el llibre Jo també la lie bruna a Internet de Manuel Moreno, TreceBits.