Quantcast

Aleksander Ceferin, nou president de la UEFA

Els pronòstics s'han complert, Aleksander Ceferin serà el successor de Michael Platini fins 2019 completant el mandat del francès. En la votació, l'eslovè es va endur la victòria amb un ampli avantatge sobre Van Praag (42-13).

Segons ha declarat el nou dirigent del màxim organisme del futbol europeu, el seu objectiu és "limitar el nombre de mandats del president (a tres anys) i el Comitè Executiu, i treure del seu control l'elecció de les seus per a les finals de les grans competicions i de l'Eurocopa".

a més, aquest advocat de 48 anys pretén frenar el projecte que hi ha en marxa per crear una Superlliga europea, revisar l'última reforma de la Champions per la qual països com Espanya, Itàlia, Alemanya o Anglaterra aporten quatre equips directes a la fase de grups.

En el seu discurs previ a l'elecció Ceferin va declarar: "No em puc declarar com un líder. Només les associacions poden decidir si ho ets i si et trien a tu. ¿Massa jove i inexpert? no ho sé. Tinc gairebé 50 anys. sóc un home de conviccions, un home fet la seva feina. no sóc un 'showman' ni un home de promeses no realistes. Estic preparat per desenvolupar projectes que portin a la UEFA a un nou nivell. Podria parlar de les coses negatives que ens envolten però avui mirem amb il·lusió cap a un període de normalització en el qual algú amb una nova visió obri un capítol nou i una era de estabilizad en què no hi hagi els privilegis d'una altra època ".