Quantcast

Alt Urgell, 14 de setembre 2016: OLIANA PROTAGONITZA UNA NOVA SORTIDA DE LA RUTA DEL FORMATGE

L’Espai Ermengol-Museu de la ciutat, de la Seu d’Urgell organitza des de fa anys les tradicionals Rutes del Formatge on es pretén donar a conèixer aquest producte agroalimentari del territori alturgellenc i els seus productors, per tal de donar-li el valor que es mereix.
Pel dissabte vinent dia 18 de setembre han organitzat una jornada temàtica per visitar l’exposició del formatge i fer una sortida a Oliana per visitar la formatgeria artesana l’Oliva, d’Oliana.

El punt de sortida de l’excursió és l’Espai Ermengol, on també es faran d’altres activitats

A l’Alt Urgell, la producció de formatge ha evolucionat d’acord amb les diferents fases per les quals ha travessat la seva ramaderia. Dels grans ramats d’ovelles i la producció artesana de formatge Serrat es va passar a la transformació industrial cooperativista, centrada en la vaca lletera.
La ramaderia ovina, si bé no va desaparèixer del tot, va quedar-ne al marge, fins al punt que es va perdre la tècnica d’elaboració del Serrat. Avui la industria lletera, liderada per la Cooperativa Cadí, coexisteix amb el retorn als sistemes tradicionals de producció.
A L’Espai Ermengol l’exposició permanent del formatge ofereix un recorregut monogràfic de l’elaboració dels formatges urgellencs.
Al mateix Espai podem gaudir de la mostra dels 100 anys de la Cooperativa Cadí.
L’exposició va acompanyada d’un curiós recull de fotografies històriques, reproduccions escultòriques i un interactiu sobre el tast del formatge.

Parlen al vídeo: PILAR ALÁEZ, GUIA PATRIMONIAL