Quantcast

El Festival Ull Nu vol ser més que un concurs de curtmetratges

La cinquena edició del Festival Ull Nu s'ha engegat aquest dimecres, amb la convocatòria per presentar obres, que enguany s'estendrà del 14 de setembre al 18 de desembre d'aquest any. El Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus pretén arribar a les 300 obres enguany, l'organització vol apropar-se més al sector francès que en l'actualitat només aporta un 15% del total d'obres rebudes, i per aconseguir-ho s'ha afegit una web on enviar els treballs i establiran vincles amb un Festival de Tolosa, on alguns membres de l'organització hi participaran com a jurat.

Una part dels membres de l'organització anirà al Festival de Sitges per tal de fer lligams amb altres concursos o festivals, per donar-se a conèixer en l'àmbit intern amb participants, ja que «és una sort disposar d'un festival tan gran aquí al costat», segons admet l'organització. Enguany, a més, a Sitges hi haurà participació andorrana i és que, el film 'Wolves' formarà part del festival amb el distintiu aconseguit en l'edició anterior del Festival Ull Nu, on va aconseguir el Premi del Públic, «el fet que hagi estat seleccionat a Sitges demostra que el públic del Festival té bon criteri».

La novetat d'aquest any és la creació d'un concurs de MINIcurts orientat a residents i nascuts a Andorra o Espanya. Els interessats hi poden participar fins al mes de novembre, amb un premi de 600 euros, per al curt guanyador. Tot i això, aquest concurs pertany a un concurs diferent a Ull Nu i no s'inclou en cap de les categories del Festival. El concurs va destinat a tots aquells nascuts o residents al País Basc, Aragó, Navarra, Catalunya, el Llenguadoc-Rosselló, Migdia-Pirineus, Aquitània i Andorra, com en anys anteriors. A més, enguany també es mantenen les categories: ficció, documental, animació, videoart i videoclip.

Les persones que vulguin participar en el concurs hauran de presentar treballs produïts després de l'1 de gener del 2015 i només podran presentar dos projectes per participant. A més, les obres que no siguin en català, castellà o francès s'hauran de subtitular en alguna d'aquestes llengües. Les obres hauran de tenir una duració de 30 minuts amb crèdits inclosos i els premis seran de 800 euros, en cada categoria.

Des de l'organització també s'ha destacat la intenció de tancar més activitats relacionades amb el sector audiovisual en general i no només en el món cinematogràfic.