Quantcast

De Guindos assegura que el nomenament de Soria "no tenia caràcter polític"

El ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos , ha comparegut en comissió per explicar la designació de José Manuel Soria com a director executiu del Banc Mundial on ha assegurat que el nomenament de l'exministre "no tenia caràcter polític" i que el seu perfil era el més adequat.

"D'entre els candidats, el senyor Soria presentava el perfil més adequat, segons la comissió d'avaluació ", ha dit de Guindos, que ha insistit que aquest lloc " mai ha estat ocupat per polítics, sinó per funcionaris ".

Soria va ser designat per representar Espanya en l'organisme internacional el passat 2 de setembre, i després de diversos dies de polèmica, va renunciar "a petició del Govern". Immediatament, després de la renúncia al lloc, la comissió es va tornar a reunir i va proposar al candidat que havia quedat en segon lloc, Fernando Jiménez Latorre .

Per la seva banda, l'oposició ha estimat que el ministre menteix i ha demanat la seva dimissió . Per Pedro Saura , portaveu econòmic del grup socialista al Congrés, "el nomenament de Sòria va ser un gran error" sobre el qual De Guindos no ha donat explicacions ni assumit errors.

per la seva banda, Pablo Iglesias ha qüestionat a de Guindos la designació de Sòria: "de veritat no van trobar ningú millor que el senyor Soria per representar-nos en el Banc Mundial? "

Toni Roldán , de Ciutadans, també ha defensat que la de Sòria va ser una decisió política, en no tractar-se d'un concurs obert i "publicat al BOE". "Per què a Espanya hem de seguir triant els càrrecs a dit?", preguntava.