Quantcast

El tren sinistrat a O Porriño anava a 118 km / h en un tram limitat a 30 km / h

La caixa negra del tren que va descarrilar divendres passat a prop de l'estació de O Porriño (Pontevedra) ha revelat que l'accident es va produir a causa del excés de velocitat , segons ha confirmat el perit judicial designat per la Xunta de Galícia, Juan Carlos Carballeira.

Sí que és cert que aquests trens circulen de manera habitual a una velocitat de 100 quilòmetres per hora, però a causa a uns treballs de manteniment que s'estaven realitzant a la via principal, el comboi va ser obligat a desviar-se a una via secundària, on hauria d'haver reduït la velocitat fins als 30 km / h . En el moment de l'accident, el tren circulava a 118 km / h.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Galícia van indicar que el maquinista, de nacionalitat portuguesa i que va morir en l'accident, "va rebre i va cursar rebut d'haver rebut (prement un botó) dos avisos L1, que signifiquen necessitat de moderar la velocitat".

el tren Celta, que cobria el recorregut Vigo-Porto , va descarrilar en els voltants de l'estació d'O Porriño en un tram recte. Van morir a l'instant el maquinista, de nacionalitat portuguesa, l'interventor i un maquinista en pràctiques, tots dos gallecs, i un turista nord-americà. A més, van resultar ferits 27 espanyols, 8 nord-americans, 3 portuguesos, 3 alemanys, 2 brasilers, 2 uruguaians, 2 argentins, 1 xilè i 1 filipí.