Quantcast

El Suprem investigarà a Rita Barberá per blanqueig del PP de València

El Suprem ha obert causa contra l'exalcaldessa de València, Rita Barberá , i actual senadora del Partit Popular per presumpte blanqueig de capitals en el grup municipal del PP a l' Ajuntament de València, en el marc de l'Operació Taula derivada del cas Imelsa.

La decisió del Suprem d'investigar a Barberá es recolza en l'informe favorable del fiscal i deriva de l'exposició raonada que va enviar a l'alt tribunal el Jutjat d'Instrucció número 18 de València, que investiga el denominat Cas Imelsa.

Víctor Gómez, el titular d'aquest Jutjat, va elevar al Suprem la petició que Barberá fos imputada pel mateix motiu que ho han estat regidors i assessors de l'Ajuntament de València. És a dir, fer donacions de 1.000 euros al partit , que després es tornava als donants en metàl·lic per tal de blanquejar els ingressos procedents de comissions il·legals.

l'operació Taula és una peça separada del cas Imelsa en què estan imputats nou dels deu regidors del grup popular a l'Ajuntament valencià, a més del exvicealcalde Alfonso Grau.

Per la seva condició de senadora, Barberá és l'única aforada del cas, el que ha obligat a portar la causa al Suprem