Quantcast

El futbol d'Holanda provoca una pluja de peluixos

< p> El futbol, ??un esport que mou a milions de masses, milions d'euros – quantitats que arriben a ser fins insultants – i que de vegades provoca disputes entre aficionats, fins i tot de vegades sol arribar la sang al riu.

< p> En definitiva, el futbol tant per a bé com per a mal té una dimensió gegantina. I encara que en moltes ocasions, aquest esport generi rebuig per la seva violència, també hi ha vegades que t'obre el cor i es veu que hi ha bondat.

Així ho van demostrar els aficionats de l'equip holandès, ADO DenHaag, que en l'anterior partit de la seva lliga van tenir un dels gestos més bonics que recordarà el futbol. A la jornada de la lliga holandesa que enfrontava al Feyenoord contra l'ADO (els locals van guanyar 3 a 1, però va ser el de menys) els aficionats visitants van ser conscients que sota d'ells es trobaven uns nens de l'hospital de Rotterdam, que havien acudit a la trobada en una convivència. En un acte molt solidari, els seguidors de l'ADO van llançar centenars de peluixos a la part baixa de l'estadi, on es trobaven nens de l'hospital. El mateix Feyenoord va reconèixer i va agrair el gest.

Qui es va recordar del resultat després? Pràcticament ningú, perquè en aquesta trobada qui va vèncer veritablement va ser l'essència del futbol i de l'home.