Quantcast

De Guindos explicarà el 'cas Soria' aquest dimarts a la Comissió d'Economia

El ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos , compareixerà aquest dimarts a la Comissió d'Economia del Congrés per explicar el ' cas Soria '. Aquest mateix dilluns la Mesa i Portaveus han decidit després de la constitució de la Comissió d'Economia que De guindos informe "com més aviat" de la designació i posterior renúncia de l'exministre José Manuel Soria al càrrec de director executiu del Banc Mundial .

L'aprovació d'aquesta compareixença es produeix amb el suport dels grups parlamentaris del PP i Ciutadans. El portaveu parlamentari del PP, Rafael Hernando , ha argumentat que De Guindos ha de comparèixer en comissió i no en un ple urgent, com demanava el PSOE i la resta de grups parlamentaris, perquè l'assumpte no és de transcendència suficient com per a una sessió plenària.

Aquest mateix matí, el PSOE havia anunciat que presentaria una iniciativa, també recolzada per Units Podem, per "reprovar" a la presidenta del Congrés, Ana Pastor , si no convocava el ple perquè de Guindos parli sobre el 'cas Soria'. Per la seva banda, Pastor al·legava que no convocaria un ple urgent fins que no li arribi un escrit del Govern sobre això.