Quantcast

La importació de carburants creix a l'agost un 7,6% respecte al mateix mes de l'any passat

Les dades del Departament d'Estadística facilitades aquest dilluns mostren que la importació de carburants durant el mes d'agost ha estat de 15,76 milions de litres, cosa que significa un creixement respecte al mateix mes de l'any anterior del 7,6%. Aquest mes totes les partides presenten una variació positiva: 'Gasoil de locomoció', amb un 8,9%; 'Gasolina sense plom', amb un 4,7%, i 'Fuel domèstic', amb un 3,8%.

Entre gener i agost del 2016, la importació dels carburants ha estat de 116,52 milions de litres, amb un creixement de l'1,8%, en contraposició al mateix període de l'any 2015. Pel que fa a les dades acumulades dels darrers dotze mesos, la importació de carburants ha estat de 177,60 milions de litres, el que suposa una variació positiva de l'1,5% respecte als 174,96 milions de litres importats durant el període anterior. 

La importació de carburants amb dades ajustades, és a dir, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l'any a què es refereixen, presenta una evolució lleugerament negativa al llarg dels darrers sis mesos, i se situa aquest mes d'agost en un valor negatiu del 0,1%.