Quantcast

El sistema educatiu espanyol introduirà auxiliars de conversa per millorar el nivell d'anglès dels seus alumnes

El secretari d’Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats espanyol, Marcial Marín, ha volgut destacar la professionalització dels professors, un dels fonaments del sistema educatiu, i per això ha confirmat que el nombre de docents, actualment uns 80, es mantindrà, i fins i tot es podria incrementar amb el temps “en funció de les matrícules”. A més, també ha destacat “el compromís de permanència” que suposa disposar d’un centre que agrupa infants dels 3 als 18 anys.

El col·legi que actuarà sota l’estàndard de la LONCE prioritzarà la “cultura de l’esforç” mitjançant el sistema d’avaluació, segons ha remarcat Marín. El centre unificat tindrà dues seus, el Col·legi Maria Moliner pels alumnes d’infantil i primària i l’Institut Espanyol de la Margineda destinat als joves de secundària. Precisament, Marín ha confirmat que les inscripcions a infantil i batxillerat han augmentat lleugerament.

El secretari d’Estat també ha expressat la seva satisfacció pel nom que rebrà el centre, ja que és l’únic centre unificat fora d’Espanya que té un nom de dona, en aquest cas, Maria Moliner, que va crear el diccionari d’ús de l’espanyol.

El director de Sistemes Educatius i Serveis Escolars del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, Marc Jover, ha destacat el compromís adquirit amb la inauguració d’aquest centre, així com la continuïtat per part d’Andorra de disposar dels tres sistemes educatius al país.

La presentació del Col·legi Maria Moliner a Escaldes-Engordany reafirma el compromís que va adquirir al gener del 2015 el president espanyol, Mariano Rajoy, quan es va comprometre a la realització del centre que aquest dilluns s’ha inaugurat.