Quantcast

Recuperen la icònica bandera del 1S 15 anys després

15 anys després dels atemptats de l'11-S la ciutat de nova York recupera un dels símbols de la tragèdia. Moments després de la caiguda de les torres diversos bombers van recollir una bandera d'un iot i la van hissar entre les cendres i runes que havia deixat l'atemptat més terrorífic patit a Occident fins llavors. Les càmeres dels fotògrafs van immortalitzar el moment i la bandera es va convertir en un símbol d'esperança.

La bandera va desaparèixer misteriosament a les poques hores en un episodi que fins i tot ha donat lloc a una pel·lícula produïda per la CNN, 'The flag' (2013). Suposadament un funcionari la va recollir i la bandera va ser desplegada en actes oficials i va viatjar per tot el país. Però temps després es va descobrir que no era la bandera original, sinó una més gran la que li havien lliurat …

La troballa ara de la bandera original és gairebé tan misteriós com la seva desaparició. Un home identificat tan sols pel nom de 'Brian' la va tornar a una estació de bombers en 2014. Va dir que se l'havia donat la vídua d'un bomber de l'11 S, i les investigacions posteriors semblen s'han demostrat que es tracta, aquest cop sí, de l'original.

la història ha estat avançada aquesta setmana pel New York Times, que a més revela quin serà el destí de l'icònic símbol: onejarà a la entrada del Museu de la Memòria construït a la 'zona zero'.