Quantcast

Mor la protagonista de la foto del petó a Times Square

Greta Zimmer, la dona protagonista de la icònica fotografia del petó a Times Square després de la II Guerra Mundial ha mort aquest dijous a l'edat de 92 anys a Virgínia, Estats Units. portava temps malalta i una pneumònia.

Hi ha moments la màgia transcendeix als seus protagonista. I hi ha fotògrafs capaços de captar aquests instants, de disparar just en l'instant que es convertirà en símbol per erizarnos la pell durant anys, molts anys després. Això mateix li va passar a Alfred Eisenstaedt , el fotògraf responsable d'una imatge convertida en icona de tot el segle XX. Era 1945 i Eisenstaedt treballava per a la revista Life .

Greta Zimmer, una dona que va néixer a Àustria i va emigrar als Estats Units amb dues germanes en 1938 , era besada pel mariner George Mendosa amb l'alegria desfermada que només pot donar el retrobament després d'una guerra. En ple Times Square i sense cap pudor. Un petó apassionat que dóna ganes de viure.

George Mendosa és ara un pescador retirat de 89 anys que continua vivint a Rhode Island.

Durant anys es va ignorar la identitat de els protagonistes de la foto , però el 1980 la revista Life va voler trobar-los. El misteri es va prorrogar durant anys fins que el 2012 es va poder trobar. Greta va confessar llavors que ahbía estat un petó fortuït.