Quantcast

Rosa Valdeón dimiteix després d'haver triplicat la taxa d'alcoholèmia

L'escàndol transcendia en el matí de dissabte: Rosa Valdeón, vicepresidenta de Castella i Lleó, havia protagonitzat un altercat amb un camió en una carretera de Zamora i havia donat positiu en el test d'alcoholèmia que li va practicar la Guàrdia Civil. Mitjans locals asseguren que els testimonis la van veure circular a més de 170 quilòmetres per hora.

Rosa Valdeón, qui havia protagonitzat l'actualitat en els últims dies per ser la primera veu pública del seu partit a criticar la designació de l'exministre Soria per al Banc Mundial, va donar hores després una roda de premsa per oferir explicacions. Valdeón va demanar disculpes per la seva "error" i "imprudència"; i va atribuir la taxa d'alcohol a la barreja de dues cerveses amb un ansiolític.

Durant la roda de premsa ja va deixar veure que la seva intenció era presentar la dimissió , com de fet va fer hores després després de reunir-se amb el president de la comunitat, Juan Vicente Herrera. Segons el comunicat difós per la Junta de Castella i Lleó la decisió de la presidenta "es basa en el seu desig que aquest incident no perjudiqui el normal funcionament del Govern de la comunitat ".