Quantcast

Ordino-Arcalís clou la temporada d'estiu amb un creixement de la facturació del 80%

Vallnord – Ordino Arcalís ha tancat la temporada d'estiu amb un increment notable del volum de negoci, que ha suposat un creixement de la facturació del 80%. Pel que fa a la durada del període d'estiu, l'estació ha registrat la temporada més llarga, amb un total de 86 dies d'activitat. Tot i l'important augment de facturació, que ha permès superar les previsions inicials d'arribar a 200.000 euros durant la temporada estival, el director de l'estació, Xabier Ajona, ha recalcat que el calendari d'estiu «encara suposa una part molt petita de la facturació anual». Amb tot, ha recalcat que en els darrers dos anys «sí que s'està constatant una dinàmica positiva i de millora».

Segons l'estació, aquestes xifres positives són conseqüència dels canvis fets i dels esforços de comunicació, però també de l'increment dels visitants del país i del bon temps que ha acompanyat aquests mesos d'estiu. Els esdeveniments esportius com la Volta als Ports, l'Andorra Ultra Trail i, especialment, el Tour de França també han contribuït notablement a aquesta millora de les xifres generals i han convertit l'estació d'Ordino en tot un referent en el món de les curses de muntanya i de la bicicleta de carretera.

Pel que fa al nombre de visitants que han pujat al telecadira de Creussans, també es tanca amb un augment del 40% respecte a l'estiu del 2015, xifra que suposa uns 11.000 passatges venuts. Quant al restaurant de La Borda de la Coma, que es mantindrà obert fins al 25 de setembre, també s'ha duplicat el volum de negoci respecte a la temporada passada.

Tot i que fins al 25 de setembre no es posarà el punt final a l'activitat d'estiu de Vallnord – Ordino Arcalís, l'estació ja té els ulls posats en la temporada d'hivern, que es preveu que començarà el pròxim 2 de desembre si les condicions de neu són òptimes. A partir d'aquest diumenge ja es pot comprar el forfet de temporada d'esquí amb un descompte del 15% fins al 30 d'octubre. El passi es pot comprar al web de Vallnord i a les oficines de turisme de la Massana i Ordino.

Una temporada «per sobre de les expectatives» a Vallnord Pal-Arinsal

Tot i no disposar de xifres concretes, el director de Vallnord Pal-Arinsal, Josep Marticella, que aquest diumenge ha estat present en la jornada solidària [email protected], ha detallat en declaracions a l'ANA que «avui tanquem la part dura de la temporada i ho fem molt satisfets, ja que les previsions són més bones del que esperàvem». Així, Marticella ha confirmat que «estem per sobre de les expectatives» i en aquest sentit ha celebrat que enguany «hem tingut molt públic i, a més, gràcies a l'impacte que ha suposat la Copa del Món de BTT, ens han visitat 'bikers' de molts destins diferents».

Malgrat reconèixer que «no m'equivoco si dic que som una referència al sud d'Europa», Marticella ha reconegut que «encara hi ha camí a recórrer en l'àmbit de la BTT», i per aquest motiu ha destacat que des de l'estació se segueix treballant «per consolidar-nos com un dels deu millors Bike Park del món». Segons Marticella, part d'aquest camí de futur passa per «trobar nous camins i recorreguts i, sobretot, desenvolupar el 'bikepark' a la part alta de l'estació».