Quantcast

Pep imposa el seu estil a casa de Mou

El primer duel entre Mourinho i Guardiola prometia i no va defraudar. El derbi de Manchester ens va deixar un gran partit, típic de la Premier League, ple d'alternatives i emoció. A l'United li va costar entrar en el partit, gairebé tota la primera part. Uns primers 45 minuts en què Pep Guardiola va saber imposar el nou estil del Manchester City a casa del seu veí i màxim rival.

Els de Guardiola van dominar amb la possessió. Tenien la pilota, la movien, el acaronaven, triangulaven i l'United ni la feia olor. I no obstant això, el primer gol del City arribaria de jugada directa. Una pilota penjada dalt per un defensa, que pentinava Iheanacho per Kevin De Bruyne qui s'anticipava a Blind amb un toc suau i batia per baix a De Gea en un mà a mà.

El domini del City es plasmava en el marcador de la trobada, i arribaria el segon per obra de Iheanacho. Jugada per la dreta de De Bruyne el tret rebota al pal i el nigerià es troba només a l'àrea petita per aprofitar el rebuig i empènyer la pilota a la xarxa. El City seguia movent l'esfèric al ritme que marcava David Silva, el millor jugador sobre el camp. I va ser llavors, just abans del descans, quan Bravo fallava en una sortida per alt i Ibrahimovic aprofitava l'error per pegar-li de manera exquisida a la pilota amb el xilè fora de lloc. Els diables vermells retallaven distàncies amb el 1-2, i es ficaven en un partit que tenien perdut.

A la segona part va arribar l'espectacle. Mourinho va treure a un desconnectat Mkhitaryan ja un desaparegut Lingard, per ficar a Ander Herrera i Rashford. Però sobretot per canviar el doble pivot format per Fellaini i Pogba que tan poc control li donava als seus. El futbol passava per Herrera i el United ho va notar. Fellaini es va despenjar per baixar i pentinar pilotes a dalt, i així van arribar les millors ocasions dels de Mou.

El cansament passava factura i els espais creixien. Arribaven les ocasions per a tots dos equips. Les contres del City i el joc directe de United. Mourinho se la va jugar traient un lateral per ficar un altre home a dalt, però no trobaria el gol, i el partit acabaria sense que es tornés a moure el marcador amb el 1-2 final.