Quantcast

Rússia i els EUA arriben a un acord històric per al cessament d'hostilitats a Síria

Rússia i els EUA han arribat a un acord històric per acabar amb la guerra que des de fa anys esquinça a Síria. Tots dos països han d'establir un centre conjunt per combatre a l'Estat Islàmic i la resta dels grups jihadistes que operen al país.

El pacte, que es duria a cab oa partir del proper dilluns 12 de setembre , implicarà el cessament de tots els combats i dels bombardejos aeris sobre posicions de l'oposició. < / p>

l'anunci segueix efectuat a Ginebra després d'una llarga setmana de negociacions entre el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, i el ministre d'Exteriors rus, Serguei Lavrov. " Estats Units i Rússia anuncien un pla que, segons esperem, permetrà reduir la violència i obrirà la via a una pau negociada i una transició política a Síria ", va anunciar Kerry.

l'acord inclou l'entrada d'ajuda humanitària a totes les localitats assetjades de Síria, incloses zones d'especial virulència, com Alep.

Els dos mandataris esperen que aquest acord sigui un punt d'inflexió després de més de cinc anys de guerra i 400.000 morts .