Quantcast

Els itineraris guiats per la capital clouen la temporada amb l'última visita teatralitzada 'Don Francisco de Zamora'

Després de donar el tret de sortida el passat 5 de juliol amb les primeres visites, els itineraris guiats per Andorra la Vella han posat el punt final, aquest dissabte al vespre, amb la darrera visita teatralitzada 'Don Francisco de Zamora'. Durant aquesta última visita, que ha comptat amb la participació d'unes vint persones, els actors de la companyia Somhiteatre han recreat, pels carrers del centre històric de la capital, l'estada que l'any 1788 va fer a Andorra el jutge espanyol Francisco de Zamora i de la qual va deixar constància en el 'Diari de Viatge». En aquest sentit, l'actor Joan Hernàndez, ha comentat que amb aquest tipus de visites «s'aconsegueix fer un viatge al passat» i, al mateix temps, «fer partícips a tot el públic de la vida d'un personatge d'abans de 1800». A banda de descobrir diversos racons del centre històric com ara l'església de Sant Esteve i diferents bordes de l'època, durant la visita tots els assistents també han pogut descobrir el tradicional Ball del Contrapàs i, fins i tot, animar-se a ballar-lo.

Quant a la resta d'itineraris guiats, tant el recorregut pel Centre Històric com l'itinerari per la vall de Santa Coloma s'han organitzat diàriament, mentre que el recorregut 'Art al carrer' s'ha ofert els dilluns, dimecres i dissabtes i la sortida a l'Anella Verda els dimarts, dijous, divendres i diumenges. Pel que fa a les visites teatralitzades, la sortida 'Viatge a través de la història i les llegendes' s'ha representat durant el juliol i l'agost, mentre que l'itinerari 'Don Francisco de Zamora' s'ha representat entre l'agost i setembre. A més, cal recordar que per tal de millorar l'oferta, una de les principals novetats d'enguany ha estat la incorporació de guies professionals en lloc d'estudiants com s'havia fet anteriorment.