Quantcast

Un excés de velocitat, possible causa de l'accident de tren a Galícia

Una tragèdia ferroviària va tornar a colpejar Galícia en el matí d'aquest passat divendres 9 novembre. El tren que cobria la línia Vigo-Porto va descarrilar i es va estavellar contra un pal elèctric i la biga d'un pont a O Porriño (Pontevedra) deixant quatre morts i 48 ferits, un d'ells encara en estat crític . El primer vagó va quedar destrossat.

Tècnics portuguesos i espanyols estan analitzant la caixa negra del tren ; però ja es plantegen les primeres hipòtesis. A causa dels treballs de manteniment a la via principal, el tren va haver de circular per una via secundària, on es va produir l'accident. Es pensa que va poder descarrilar com a conseqüència d'una velocitat inadequada per a aquest tipus de vies, on es troba limitada a 30 quilòmetres per hora.

Fonts d'Adif han confirmat que el maquinista, mort en l'accident, era un home experimentat . També que el tren es trobava en perfecte estat de manteniment.

L'accident de tren d'O Porriño (Pontevedra) ha deixat quatre morts que ja han estat identificats. Es tracta del maquinista José Arnaldo Moreira, de 45 anys i natural de la localitat portuguesa de Ermesinde; l'interventor Miguel Ángel Veiga, resident a Lugo; Joaquín Rodríguez, jove de Vigo de 23 anys conegut entre els seus amics com 'Koki'; i un turista nord-americà.

Entre els ferits hi ha persones d'altres nacionalitats com britànics, coreans, italians i hispanoamericans. Es tracta del primer accident de tren amb víctimes mortals a Espanya després del de Angrois el 2013.