Quantcast

La Cerdanya, 9 de setembre 2016: RÈCORD DE VISITANTS AL MUSEU DE LLÍVIA

Un dels reclams turístics i cultural més importants de Llívia és, sens dubte, el seu museu municipal. Els seus responsables han donat a conèixer el nombre de visitants que s’han apropat a aquest equipament durant el mes d’agost. Concretament, 4321 persones, un 7% més que l’agost de l’any passat. Aquesta xifra confirma la tendència a l’alça des que el museu va reobrir les seves portes l’any 2012.

Pel que fa a les xifres globals de l'estiu, des de l'1 de juny i fins el 31 d'agost el museu de la farmàcia ha registrat 7500 visitants. La majoria de persones que s’interessen per aquestes instal·lacions són de Barcelona i del sud de França, però també han rebut visitants de l’Estat Espanyol i, curiosament, d’Holanda i d’Estats Units.
Entre les peces més rellevants que es poden veure al museu hi ha ceràmiques de l’Edat de Bronze, monedes, la talla d’un Crist del segles XIII-XIV, l’armari de la farmàcia Puig de Puigcerdà i l’oficina de la farmàcia Esteve, considerada la més antiga d’Europa. També hi destaca la biblioteca de llibres antics, i els quadres relatius a la família Esteva i el conjunt d’estris utilitzats pels apotecaris per preparar els remeis.

Parlen al vídeo: MARC DELCOR, DIRECTOR MUSEU MUNICIPAL LLÍVIA