Quantcast

Feijóo revalidaria la seva majoria absoluta a Galícia i Urkullu guanyaria en minoria, segons el CIS

El proper 25 de setembre, Galícia i País Basc coincideixen, un cop més, en la data de les seves eleccions autonòmiques . El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) ha publicat una enquesta preelectoral en què fa llum sobre el que pugui passar aquest dia a les urnes.

Segons el sondeig publicat aquest dijous, el popular Alberto Núñez Feijóo, candidat per tercera vegada a la reelecció, mantindria la majoria absoluta, aconseguint entre 41 i 44 diputats dels 75 que formen el Parlament Gallec.

l'enquesta del CIS relega la tercera posició al PSOE , que seria superat per En Marea, que obtindria entre 15 i 17 escons.

Al País Basc, la situació, en canvi, seria molt més atapeïda. El PNB del lehendakari Urkullu revalidaria el seu lideratge a les urnes, amb 27-28 escons , segons el CIS. Això sí, lluny de la majoria. Per darrere, EH Bildu i Podem se situarien amb 15-16 parlamentaris.

La caiguda més la tindria el PSE, que perdria la meitat dels 16 escons i es quedaria en 8 , just els que obtindria el seu màxim rival, el PP.

Ciutadans, per la seva banda, es quedaria fora d'ambdós parlaments.