Quantcast

El riu tenyit de vermell sang que ha commocionat Rússia

Els veïns del poble de Norilsk , a Sibèria, han quedat commocionats davant un succés d'allò més sorprenent. El riu Daldykan , que passa per la ciutat, ha començat a portar el seu aigua de color vermell sang .

En un primer moment es va pensar que això es produeix a conseqüència d'un vessament de productes contaminants procedents d'alguna indústria propera.

De la que més sospiten és de Nadezhdinsky, un metal·lúrgica especialitzada en processos amb níquel. Encara que fonts de la companyia han assegurat als mitjans regionals que no tenen constància de cap fuga de productor contaminants i van facilitar imatges del riu al seu pas pels voltants de la fàbrica en què no s'aprecia aquest color vermell tan intens, la factoria ha reduït la producció en la instal·lació.

Les autoritats locals han iniciat una investigació per comprovar com s'ha produït aquesta contaminació de l'aigua.

Després de publicar-les imatges en xarxes socials, molts usuaris asseguren que les aigües d'aquesta zona són habitualment de color vermellós per la presència de minerals de ferro, tot i que hi ha qui considera que les fotos han estat manipulades.