Quantcast

El Govern tria a Jiménez Latorre per substituir Sòria al Banc Mundial

Després de la negativa de José Manuel Sòria a accedir l'alt càrrec al Banc Mundial per la "pressió social", el Govern en funcions ha decidit que el seu substitut sigui Fernando Jiménez Latorre, exsecretari d'Estat d'Economia < / strong> i un pes pesat en el Fons Monetari Internacional (FMI), on es troba en l'equip directiu.

l'executiu tenia de termini fins aquesta mitjanit per informar de l'esmentat canvi, segons han confirmat des del propi Govern.

Jiménez Latorre, llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, pertany, com Soria i de Guindos, al cos de tècnics de Comerç de l'Estat, encara que amb un perfil més tècnic que el de tots dos. El nou alt càrrec d'Espanya al Banc Mundial ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional a l'Administració Pública.

Desde2014 ocupava aquest lloc altern a l'FMI, dins de la cadira rotatòria que Espanya comparteix amb Colòmbia, Costa Rica, Salvador, Guatemala, Hondures, Mèxic i Veneçuela.