Quantcast

Alt Urgell, 7 de setembre 2016: OLIANA S'AGERMANARÀ AMB EL POBLE SARD D'OLIENA

Ja està tot apunt per dur a terme l’agermanament entre la població d’Oliana i la de Oliena, a Itàlia.
El poble d’Oliena està situat al centre de l’illa de Sardenya, a 20 minuts de la costa, i dins el Parc Natural del Golfo di Orosei. A més de compartir similitud en el nom, els dos pobles comparteixen altres característiques com el clima i un entorn paisatgístic molt semblants. Crida l’atenció la relació del poble sard amb la cultura catalana, especialment per la veneració a la Mare de Déu de Montserrat, de qui tenen una rèplica de la seva talla, i els gojos adaptats a l’italià.

Aquesta setmana passada, una representant de l’oficina de turisme d’Oliana s’ha desplaçat a Oliena per poder treballar i presentar de manera conjunta la sol·licitud per agermanar els dos pobles. En aquesta trobada també s'ha fet un intercanvi de productes autòctons d’ambdues poblacions.

www.camidelpirineu.cat
Els contactes entre gent d’Oliana i el poble sard van començar ja fa anys, i més endavant veïns del poble urgellenc van viatjar a Sardenya per compartir coneixements i cultura. Igualment olienesos de Sardenya han vingut en diverses ocasions a l'Alt Urgell conèixer els costums propis.
Amb la presentació d’aquesta sol·licitud, des dels dos pobles s’espera poder oficialitzar l’agermanament dels olianesos d’aquí i d’allà l’estiu 2017.

Parlen al vídeo: MIQUEL SALA, ALCALDE D’OLIANA – MARTA TARRÉS, OFICINA TURISME OLIANA