Quantcast

La Cerdanya, 7 de setembre 2016: LA SEQUERA REDUEIX EL CABAL DEL SEGRE

La sequera que viu el país aquests darrers mesos ha fet disminuir el cabal del riu Segre a la vall, situant-lo per sota del metro cúbic per segon. La manca de precipitacions d’aquest estiu ha provocat que el riu presentés aquest dimecres un cabal de 0,7 metres cúbics per segon al seu pas per Isòvol, quan la mitjana de tot l’any passat va ser de gairebé 7 metres cúbics. Això fa que el curs de l'aigua només ocupi una part de la llera del riu i que en algunes zones sobresurtin les pedres del mig.

Des d’aquest dilluns els termòmetres han tocat sostre en diferents punts del territori català. A Puigcerdà la temperatura màxima d’aquest dimarts ha estat de 32 graus. Cel serè en general a la major part de la comarca i calor. Aquest grup de joves andorrans han decidit baixar de les bicicletes per remullar-se al riu Segre, al seu pas per Fontanals.

Tot i que les temperatures continuaran altes, s’espera que augmenti la inestabilitat aquest dijous, Festa de la Mare de Déu de la Sagristia de Puigcerdà.