Quantcast

Nous incendis a Alacant després estabilitzar-el de Xàbia

El foc s'està acarnissant amb la província d'Alacant en aquestes jornades de calor extrema. Mentre que els bomebros han donat ja per estabilitzat l'incendi de Xàbia, continua actiu el de Bolulla, alhora que nous focs forestals i han declarat en al zona de la Marina.

El foc de Bolulla , originat presumptament en una barbacoa en una finca rural, evoluciona favorablement, però preocupa que hagi arribat a la serra de Bèrnia, un paratge de gran valor ecològic i que a més és de difícil accés. Hi ha desplegats 17/2 aeris i més de 100 militars a la zona, que ara concentra la major part dels esforços.

Un centenar d'efectius amb respatller aeri treballen també a la zona de Xàbia per a controlar les flames definitivament . L'incendi de Xàbia ha afectat 812 hectàrees i ha obligat al desallotjament de 1.400 veïns que, de moment, han de romandre lluny de casa seva.

Però no són els únics focs que assoten la província d'Alacant: un nou incendi s'ha declarat aquesta nit en un abocador de Xàbia, entre La Nucia i Callosa. Segons El món l'incendi està acotat i perimetrado, però s'ha aconsellat als veïns que no sigui tanquin a la zona. També a Alacant, entre Altea i la Nucia, va començar ahir a la nit a les 21.30 un altre foc, en una zona d'hortes, en principi allunyada d'urbanitzacions.