Quantcast

La mentida era el camí

Es va trencar el silenci. Per fi, l'exentrenador del Vila-real va sortir a la palestra a posar negre sobre blanc sobre la seva destitució. Madrid va ser testimoni de la seva aparició pública. I no va decebre a ningú. Va contestar a Martín Presa, president del Rayo, qui li havia comparat amb el pilot suïcida de Lufthansa que va estavellar un avió, assassinant a 149 persones la primavera de 2015, per exculpar el club del que s'ha viscut a El Molinón el 15 de maig de 2016, on l'Sporting es va salvar després de guanyar el Vila-real, condemnant a Rayo i Getafe al descens.

En els primers minuts de compareixença exigir al president del Rayo una rectificació, sota amenaça de portar als tribunals si no ho feia .

d'altra banda, sobre Fernando Roig, president del Vila-real, va dir que "si hagués dubtat de la seva honorabilitat com a entrenador, l'hauria destituït abans i l'hi hauria comunicat a l'instant".

< p> Amb aquestes cartes sobre la taula, el més fàcil és "matar Marcel·lí". Per posar als suplents el dia que l'Sporting es juga la vida, per ser tan sincer i manifestar públicament que no volia veure baixat al conjunt asturià, per "adulterar" la competició … Jo no ho faré.

No disparin a Marcelino. Volem protagonistes en el món de l'esport que diguin el que pensen i el que senten, que s'allunyin dels típics tòpics i de declaracions hipòcrites. I tots sabem que Marcelino és asturià, exjugador i exentrenador de l'Sporting. Va ser maldestre dir que no volia veure baixat al seu club de tota la vida? Ell diu que sí, i que es penedeix. Però de veritat, ¿preferim aquestes "malapteses" o una declaració falsa, buida de contingut … una mentida?

Jo no vaig a assenyalar a Marcelino García per fer rotacions. A Vallecas, el 17 d'abril, perd 2-1 i va sortir a jugar amb rotacions (Martín Presa no va dir res per aquell temps). A Mestalla, va barrejar titulars i suplents i va guanyar 0-2, assegurant la quarta plaça, el 2 de maig de 2016. Contra el Depor al Madrigal (i rival directe de Rayo i Sporting per la permanència) perd 0-2 rotant futbolistes, el 8 de maig. Ningú va protestar per això. Una setmana després, el Vila-real surt a jugar a Molinón amb quatre suplents, i perd 2-0.

Evidentment, amb els deures fets, la intensitat amb què s'afronten els partits no és la mateixa que si hagués alguna cosa en joc. Marcelino no va perjudicar al club que li paga per salvar l'Sporting. Va complir amb escreix els objectius, tornant a ficar al Vila-real a la Lliga de Campions i va donar l'oportunitat als més joves de jugar tot el que no havien pogut durant la resta de la temporada.

I que per tot això, es condemni i es dubti de la professionalitat d'un tècnic que porta entrenant més de vint anys? Per un atac de sinceritat? Quanta falsedat! Un tècnic que ha complert amb la seva comesa en cada equip que ha estat.

Per tirar-li més llenya al foc, l'esposa de Marcelino va escriure en les xarxes socials el següent missatge quan es va acabar el partit "Me'n vaig de Astúries amb la feina feta. Us deixem a primera ". Una altra malaptesa. Sens dubte aquest comentari no ajuda i no pintava res en aquesta pel·lícula. Però al marge d'això, és molt trist, que la moralitat sigui la següent: Marcelino s'equivoca per dir la veritat. Per ser sincer. Perquè havia d'haver mentit o omès la pregunta, privant a l'afició d'una resposta. Alguna cosa estem fent malament quan ens sembla que prendre el camí de la mentida hauria estat la solució.