Quantcast

El Tribunal Constitucional rebutja la candidatura d'Otegi a les eleccions basques

El Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs d'empara presentat per Arnaldo Otegi per a ser candidat a lehendakari, pel que el dirigent de l'esquerra abertzale no podrà concórrer a les eleccions basques que se celebren el 25 de setembre.

Otegi va ser condemnat per l'Audiència Nacional a sis anys i mig de presó com a conseqüència del cas Bateragune , que intentava reconstruir la il·legalitzada Batasuna seguint les ordres de ETA .

El dirigent abertzale sostenia que la seva inhabilitació per a poder ser votat era una pena accessòria a la presó, pel que acabava quan quedés en llibertat. Però l'Audiència i la Fiscalia han sostingut que dura fins 2021.

Aquest és el criteri que va a prevaler, pel que Otegi no serà candidat a les eleccions basques ni tampoc podrà ser-ho d'aquí a quatre anys.